Vårt kök

Nybakat färskt bröd Foto: Created by Freepik Foto: Created by Freepik

Maten är en stor del av barnens vardag. Vi har en hög nivå på våra kök och alla våra kockar är utbildade. Att det finns ett samarbete mellan barnen och köken ser vi som en självklarhet i barnens vardag.

Evelina heter jag och är utbildad kock. Jag jobbar på Mårtensbergs förskola och har gjort det sedan 2013.

På Mårtensbergs förskola lagas den allra största delen av maten från grunden, men det finns alltid undantag. Jag strävar efter att, tillsammans med pedagogerna, ge varje barn en så bra start på sin matresa genom livet som möjligt. Här på Mårtensbergs förskola strävar vi efter att använda så många ekologiska varor som möjligt och 2017 var 68 % av alla matinköp ekologiska.

Jag tycker om att sätta upp små utmaningar för mig själv:

• 2013 var målet att baka allt bröd själv på ekologiska produkter
  • 2014 och framåt är målet att öka de ekologiska inköpen, vilket redan har gett goda resultat
  • 2016 har jag lagt lite extra fokus på matsvinnet
  • 2017 har jag lagt fokus på att få barnen mer delaktiga i matlagningen, det som sker i köket samt matens betydelse

2017 fick jag även äran att ta emot Haninge Kommuns utmärkelse för "Bästa förskolerestaurang/skolrestaurang (kök) år 2017".

Nu finns vi på Instagram

Senast uppdaterad: 10 december 2018